English version | česká verze

Adatvédelmi Nyilatkozat

A Pagerider Kft. (székhely: 1035 Budapest, Vihar utca 18.; cégjegyzékszám: 01-09-195734; nyilvántartó hatóság: Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság; adószám: 25031263-2-41, adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-79096/2014) (a továbbiakban: Szolgáltató) a Pagerider.com weboldalon (a továbbiakban: Honlap) Facebook-hoz kifejlesztett alkalmazások megrendelésének céljából honlapot üzemeltet, amelynek során a Honlapra látogatók és a Honlapon regisztrálók (Felhasználók) meghatározott személyes és egyéb adatait kezeli. Az adatok kezelésével összefüggésben a Szolgáltató ezúton tájékoztatja a Felhasználókat a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, az adatkezelés céljáról, időtartamáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

A Pagerider.com a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen nyilatkozatnak megfelelően kezeli.

A honlapon regisztrált felhasználók elfogadják és hozzájárulnak hogy a Pagerider.com oldalról a Facebook-ban rögzített e-mail címükre a Szolgálatató a szolgáltatás működésével kapcsolatos e-mail üzeneteket küldhet, amelyek nem minősülnek sem spam-nek, sem hírlevélnek.

Az adatkezelés célja

A regisztrációhoz kapcsolódó adatkezelés célja a Honlap látogatóinak a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások igénybevételéhez szükséges azonosítása, a szolgáltatások nyújtásának, a teljesítés megfelelőségének dokumentálása, valamint adott esetben a számlázás lehetővé tétele, illetve a létrejött szerződések bizonyítása és a szerződésből eredő igények érvényesítése.

Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelésre a Pagerider.com honlapon regisztráló felhasználók önkéntes hozzájárulásával kerül sor.

A felhasználó a hozzájárulását a honlap szolgáltatásainak igénybevételével, a portálon való regisztrációval adja meg.

A személyes adatok kezelésére így az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján, a regisztráló felhasználók önkéntes hozzájárulása alapján kerül sor.

A kezelt adatok köre

Technikai adatok:

A Honlap használata során a Szolgáltató technikai okokból automatikusan rögzíti a Felhasználó IP címét, az általa használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és más információkat. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a regisztráció során vagy a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz a Felhasználók nem, csak a Szolgáltató fér hozzá.

Szolgáltató rögzítheti azoknak az internetoldalaknak az adatait, ahonnan a Felhasználó eljutott a Honlapra, és azokat is, amelyeket a Honlapon látogatott, valamint a látogatás idejét és időtartamát. A Felhasználó személyére, profiljára ezekből az adatokból nem lehet következtetni.

A Honlap látogatóinak számítógépét a rendszer egy ún. cookie-val (süti) azonosítja.

A fenti információkat Szolgáltató kizárólag a Honlap technikai üzemeltetése érdekében, valamint statisztikai célokra használja fel.

Regisztráció: A regisztráció során a Felhasználó összekapcsolja a már létező személyes Facebook profilját a Pagerider.com szolgáltatással és hozzáférési engedélyt ad a következő adatokhoz:

  1. Facebook profil azonosító
  2. név
  3. keresztnév
  4. vezetéknév
  5. e-mail cím
  6. születésnap
  7. a felhasználás nyelve (locale)

A Felhasználó a fentieken kívül engedélyezi a Pagerider.com számára az általa kezelt Facebook oldalak kezelését (manage pages), amely elengedhetetlen feltétele az alkalmazások Facebook oldalra történő installálásának.

Megrendelés: Díjfizetéshez kötött szolgáltatások megrendelése során Felhasználó megadja az alábbi adatokat:

  1. számlázási cím
  1. cégnév
  2. ország
  3. irányítószám,
  4. utca
  5. házszám
  1. postázási cím vagy email cím
  1. cégnév
  2. ország
  3. irányítószám,
  4. utca
  5. házszám

Szolgáltató nem tárolja a Felhasználó jelszavát, a szolgáltatás igénybevétele a Facebook azonosítási mechanizmusát használja.

A szolgáltatás keretében Felhasználónak lehetősége van arra, hogy a Szolgáltató tárhelyére szöveget, képet, hang- vagy videótartalmat töltsön fel. E tartalmak tekintetében a személyes adatok kezelése a Felhasználó ráutaló magatartással történő önkéntes hozzájárulásán alapszik. Amennyiben a Felhasználó e körben harmadik személy személyes adatait is rendelkezésre bocsátja, úgy kijelenti, hogy ezen személyek is megismerték a jelen adatvédelmi nyilatkozat tartalmát és ennek ismeretében hozzájárultak a Szolgáltató adatkezeléséhez. Felhasználó e kötelezettségének elmulasztásáért Szolgáltatóval szemben felel.

Az adatkezelés időtartama

Szolgáltató a megrendelés során megadott számlázási adatokat a digitális archiválás szabályairól szóló 114/2007. (XII.29.) GKM rendelet rendelkezéseinek megfelelően a mindenkori számviteli jogszabályokban előírt archiválási időtartam lejártáig, a Felhasználó által feltöltött egyéb szöveges-, képi- vagy hangadatokat a Felhasználó és Szolgáltató között az ÁSZF alapján létrejött szerződésben meghatározott adatmegőrzési szolgáltatás időtartamáig őrzi meg. A regisztrációs folyamat során kötelezően megadott személyes adatok kezelése a regisztrációval kezdődik és annak törléséig tart. Nem kötelező adatok esetén az adatkezelés az adat megadásának időpontjától a kérdéses adat törléséig tart. A regisztráció Felhasználó általi törlésére, valamint Szolgáltató általi törlésére bármikor, az Általános Szerződési Feltételekben rögzített esetben és módon kerülhet sor.

Az adatokat megismerő személyek köre, adattovábbítás, adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

A szolgáltatás alapját képező informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő) vehet igénybe.

A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

Adatbiztonság

A Szolgáltató minden tőle elvárható szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa a Felhasználók által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során.

A személyes adatokhoz szigorúan korlátozott a hozzáférés a jogosulatlan megismerés, a személyes adatok jogosulatlan megváltoztatása, illetve jogosulatlan felhasználása megelőzésére.

Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat a Honlapon keresztül, illetve a cégnév tekintetében a Szolgáltatóhoz intézett e-mail útján. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.

Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím:

Pagerider Kft.

1035 Budapest, Vihar utca 18.

E-mail cím:

info (kukac) pagerider (pont) com

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül.

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait a Felhasználó a Honlapon maga helyesbítheti; egyéb esetekben Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó az Avtv., valamint a Polgári Törvénykönyv (1959. évi IV. törvény) alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, kérheti továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét is (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., további információ: http://www.naih.hu).

Amennyiben a Felhasználó szolgáltatás igénybevételéhez a regisztráció során valótlan, hiányos, nem időszerű vagy nem saját adatot adott meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult az őt ért vagy vele szemben érvényesített kárt a Felhasználóval szemben közvetlenül érvényesíteni. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

E-mail címek felhasználása

Szolgáltató a Felhasználó Facebook profiljában található email címére a szolgáltatást érintő körülményekről küldhet üzeneteket.

Szolgáltató a fenti email címre csak a Felhasználó előzetes hozzájárulásával küld hírlevelet.

Egyéb rendelkezések

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatvédelmi nyilatkozatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat.