Hogy működik a Kvíz alkalmazás?

Játszani mindenki szeret, legyen az felnőtt vagy gyerek. Tedd ezt lehetővé a Facebook oldalad látogatói számára egy kvíz alkalmazással. Erősítsd a kapcsolatot a már meglévő rajongóiddal, és szerezz újakat a játékosoknál nyilvánosan megjelenő oklevéllel! Ennek a kvíznek Te adhatod meg a kérdéseit, Te határozhatod meg, hogy nézzen ki, és Te írhatod elő, milyen oklevél jelenljen majd meg a végén. Ahhoz, hogy egy látogató játszhasson, engedélyeznie kell az alkalmazás számára, hogy hozzáférjen az adataihoz(név, email, ismerősök listája), amely adatokhoz Te, mint a kvíz szervezője, hozzá is férhetsz majd. Ahhoz, hogy mindez működhessen természetesen be kell állítanod a kvízedet. Ha még nem tetted meg, akkor klikkelj az Alkalmazások oldalon a kvíz-alkalmazás Ezt kérem! gombjára, és válaszd ki azt az általad kezelt oldalt, amelyre az alkalmazást szeretnéd feltenni. Ha még nincs Facebook oldalad, akkor persze azt kell először létrehoznod.

Ha már korábban kiválasztottad az alkalmazást, akkor keresd meg a Dolgaim képernyőn, és klikkelj a Tartalom gombra.

A kvíz alkalmazás tartalomszerkesztője – a legtöbb Pagerider alkalmazás szerkesztőjéhez hasonlóan – harmónikaszerűen nyíló és csukódó részekből áll. Csak kattints annak a résznek a feliratára, amelynek a részleteit szerkeszteni szeretnéd, és már nyílik is… A kvíz alkalmazásnak sok apró tulajdonságát beállíthatod. A fejrész tulajdonságcsoportnál feltölthetsz például egy képet, amely a kvíz felső részén látszik majd. (Figyelem! A Facebook alkalmazások 810 pixel szélességűek. Ennél szélesebb képet felesleges feltöltened.) És itt adhatod meg a kvíz címét, és egy alcímet is hozzá.

A lábrész tulajdonságcsoportnál egy úgy nevezett WYSIWYG (amit látsz, azt kapod) szerkesztőben leírhatod az alkalmazásod lábrészének a tartalmát. Itt linkelheted be például a saját adatvédelmi nyilatkozatodat is. Ha úgy érzed, több kontrollra lenne szükséged ennek a résznek a kialakításához, kattints a (HTML) feliratú gombra, és máris HTML kódot tudsz szerkeszteni.

A részvétel gombja fölött és alatt is megadhatsz egy-egy buzdító szöveget, és persze hivatkozhatsz a játék szabályzatára is. A gomb feliratát is itt definiálhatod.

Az legizgalmasabb rész: a kérdések és válaszok. A piros kereszttel tudsz kérdést és választ törölni, a zöld plusz jellel pedig újat (kérdést agy választ) felvenni. Az egyes válaszok előtt látható jelölő karikáknál kell kiválasztanod a helyes választ. Ne felejts el a Mentés gombra kattintani.

A falra írandó szöveg, hmm, nos, hogy lehetne ezt frappánsan megfogalmazni? megvan! a falra fog íródni. :-) Vagyis a játékos kedvű látogatód falán jelenik majd meg, mint státuszüzenet, és lesz mögötte egy link is (egyesek szerint elég csúnya), amely éppen a Facebook oldalad kvíz alkalmazására mutat.

Néhány kvíz felhasználó kérte annak a lehetőségét, hogy a válaszadó eredményétől függő üzenetet lehessen megadni és kiíratni az alkalmazással. Ezt tudod itt megtenni. A játékos teljesítményét százalékos sávokba osztottuk.

És a kvíz szerkesztőjének legszebb része: az oklevél részleteinek megadása. Az oklevélre rákerül majd az oklevél címe, a játékos neve, és eredménye, és Te ezeknek a soroknak a betűtípusát és színét is meg tudod adni. Ha tudod mi az a hexadecimális RGB színkód, akkor írd be nyugodtan, de ha nem tudod, akkor csak kattints arra a kis színes pipettás ikonra…

…és válassz ezek közül a színek közül. Persze sokan vagyunk vizuális típusok, és szeretnénk látni, hogy mit kattingattunk össze. Ellenőrzésként klikkelj a Hogy fog kinézni? gombra.

Három, grafikus által tervezett designer sablont tettünk elérhetővé az oklevél alapjának. Persze lehet, hogy Te szeretnél egy kicsit feltűnőbb képet, vagy éppen egy logót az oklevélen. Ebben az esetben készíts egy sajátot a számítógépeden, vagy csináltasd meg a grafikusoddal, és töltsd fel itt. Vigyázz! Ne legyen a kép szélesebb, mint 800 pixel.

És a végeredmény? Ezért dolgoztál olyan sokat: Az alkalmazás gyűjti a játékosaid adatait (név, email cím, eredmény). Ezekhez az adatokhoz természetesen hozzáférhetsz. Itt olvashatod el, hogyan: Felhasználói adatok a Kvízben és a Ruzzle-ben Korlátozások a próbaidőszak alatt Ha a próbaidőszak alatt használod a kvíz alkalmazást, akkor csak az első 10 játékosod oklevele jelenik meg a falán, továbbá a játékosaid listájának csak az első néhány bejegyzését látod, a listát sem letölteni, sem letörölni nem tudod.


Share and Enjoy

One thought on “Hogy működik a Kvíz alkalmazás?

  1. Pingback: Csinos és izgalmas: oklevél a kvízhez | Pagerider.com