Kötelező adatok a lábrészben

2013. január 22-től fontos változásokat vezetünk be a felhasználói adatok gyűjtésére alkalmas alkalmazásoknál. A változások célja, hogy felhasználóink minél egyszerűbben tudjanak a törvényi szabályozásoknak, és a Facebook belső szabályainak megfelelő alkalmazásokat készíteni.

A változások lényege, hogy a lábrész korábbi szabadszöveges tartalmát felváltja egy kötelező mezőket és dokumentumok linkjeit megjelenítő strukturált szöveg.
Bizonyos alkalmazásoknál eddig is javasoltuk/kértük a saját felhasználási szabályzat, valamint adatvédelmi nyilatkozat linkjeinek elhelyezését a lábrészben. Ezzel a megoldással ez most sokkal egyszerűbbé válik.

Az érintett alkalmazásoknál, amelyek a Coupon, Quiz, Picture Puzzle és a Contact Form, a szerkesztő ablakban január 22-től megjelenik egy kötelezően kitöltendő rész: Lábrész *** ÚJ ***.
Ez a rész három szöveges és két fájl-feltöltöltő mezőt tartalmaz.
Az Általános fejrész szöveg mezőben a céged nevét, esetleg copyright információt adhatsz meg. Ennek kitöltése nem kötelező.
A Felhasználási feltételek cimke mezőben adhatod meg a játékszabályzatodat vagy az alkalmazás felhasználási feltételeinek leírását tartalmazó dokumentum címét. Ez, mint egy link jelenik majd meg a lábrészben, és a hozzá tartozó, általad feltöltött dokumentumra hivatkozik majd.
Az Adatvédelmi nyilatkozat cimke mezőben a felhasználóktól gyűjtött adatok felhasználására vonatkozó irányelveidet leíró dokumentum címét kell megadnod. Az előzőhöz hasonlóan ez is mint egy link jelenik majd meg a Te dokumentumodra hivatkozva.
A Felhasználási feltételek dokumentum valamint az Adatvédelmi nyilatkozat dokumentum mezőknél pedig a kérdéses dokumentumokat tudod feltölteni valamilyen, sokak által megnyitható formátumban (például szövegfájl-ként, PDF-ként, stb.)

A változások bevezetésének ütemterve a következő:

  • 2013. január 22. megjelenik az új lábrész megadását lehetővé rész
  • 2013. január 29. az új lábrész megadása kötelezővé válik: nem lehet a dokumentumok feltöltése és a mezők megadása nékül élesíteni az érintett alkalmazásokat
  • 2013. február 5. megjelennek az új mezők az alkalmazások lábrészében, eltűnik a korábbi szabadszöveges lábrész adattartalma, megszűnik a szerkesztőablakban a korábbi lábrész megadásának lehetősége
  • 2013. február 12. a kötelező lábrész mezők és dokumentumok nélkül korábban élesített alkalmazások megszűnnek működni, és alkalmatlanná válnak az adatgyűjtésre

Kérjük, minél hamarabb tedd meg a szükséges változtatásokat, és töltsd ki a kötelező mezőket!


Share and Enjoy